Mutfaklarda en çok kullanılan ürünlerden kahvaltılıklar, bakliyatlar, baharatlar, kuruyemişler için doğru saklama yöntemleri…
Mutfağımızda yer alan tüm yiyecekleri mümkün olduğunca cam kaplarda saklamak gerekir. Uygun muhafaza koşulları sağlandığında gıdalar daha uzun ömürlü olur ve tazeliğini korur. Özellikle düzgün bir şekilde kapanan ve hava almayan cam saklama kapları birçok gıdanın sağlıklı bir şekilde saklanmasını sağlar. Bu nedenle ara ara saklama kaplarının kapakları kontrol edilerek hava geçirip geçirmediklerine bakılmalı, eskiyen, vakum özelliğini yitiren kaplar yenilenmelidir.
Peki hangi yiyecekleri cam saklama kaplarında saklamalıyız?
- Peynir, zeytin, tereyağ, bal, reçel, pekmez gibi kahvaltılıklar plastik kaplar yerine vakum kapaklı cam kaplarda muhafaza etmeliyiz.
- Pişmiş yiyecekler için özellikle ısıya dayanıklı cam kaplar tercih edilmelidir.
- Konserve salça kutuları açıldıktan sonra içerisindeki salça cam kapta saklanmalıdır.
- Turşu gibi asitli yiyecekler cam kavanozlarda saklanmalıdır.
- Taze meyve ve sebzelerin saklanmasında cam saklama kapları kullanılmalıdır.
- Kurabiye, bisküvi gıdalar cam saklama kaplarında muhafaza edilmelidir.
- Yemeğin lezzetini veren baharatlar havayla temas etmediğinde, cam kavanozlarda saklandığında daha uzun ömürlü olur.
- Kuruyemişlerin tazeliğini koruması için vakum kapaklı hava almayan cam saklama kaplarında saklanması gerekir.
- Kuru bakliyatlar nemli ortamda kısa ömürlü olur. Kuru, ışık almayan bir erzak dolabı bakliyatlar için idealdir. Bakliyatlar vakum kapaklı cam kavanozda saklanmalıdır.
- Un ve bakliyatları saklarken böceklenmemesi için mutlaka cam kavanozlarda saklayın. Her bir cam kavanoz içerisine 3-4 adet defne yaprağı koyarsanız böceklenmelerini önlersiniz.
- Zeytinyağı, turşu, peynir, yoğurt gibi asidik seviyesi yüksek olan yiyecekler mutlaka cam saklama kaplarında saklanmalıdır.
İhtiyacınıza ve bütçenize uygun, birbirinden çeşitli doğru saklama kaplarını CarrefourSA marketlerinde bulabilirsiniz.