Zerdeçal Paket 150 g #30085344 | CarrefourSA

Zerdeçal Paket 150 g

Değerlendirme Yapabilmek İçin Siteye Giriş Yapmanız Gerekmektedir
59,95 TL

adet
"
Taze zerdeçal
Zencefille akraba olan ve bazı yerlerde Hint Safranı olarak da bilinen zerdeçal Güney Hindistan ve Endonezya kökenli bir sebzedir. Kahverengi bir kabuğu olan zerdeçalın kabuğunun altında koyu turuncu, etli kısmı vardır. Safranı andıran bir renge sahip olan zerdeçal baharat olarak kullanıldığında ciddi bir antioksidan etkiye sahiptir.
Verita Taze Zerdeçal yılın 12 ayı boyunca Tayland’dan ülkemize getirilmektedir.
Vitamin Değerleri
Verita Taze Zerdeçal C ve B6 vitamini yönünden zengindir. Ayrıca lif, demir, manganez, potasyum, magnezyum ve fosfor açısından önemli bir kaynaktır.
Faydaları
Antioksidan etkisi sayesinde kansere karşı doğal koruyucudur, kolesterolü düşürür, mideyi kuvvetlendirir, karaciğer hastalıklarına iyi gelir, gaz ve idrar söktürücü etkisi bulunur, soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Saklama Koşulları ve Kullanımı
Verita Taze Zerdeçal serin ve kuru bir yerde bir kaç hafta saklanabilir.
Taze zerdeçal özellikle salatalarda, pilavlarda ve et yemeklerinde yemeğin lezzetini ve sosunun kıvamını arttırmak, yemeğe sarı rengi vermek için kullanılabilir. Zerdeçal, sosu yapılarak Hint yemeklerinde, yahni, türlü gibi Türk yemeklerinde, erişte ve makarna gibi tüm mutfakların yemeklerinde tercih edilebilir.
Balık çorbası, söğüş ve çeşitli sebze yemeklerine çeşni olarak katılır. İspanyolların deniz ürünlerinden yapılan ünlü "paella" adlı yemeğinde ve Hintlilerin "köri" sosunda kullanılır.  Zerdeçal bal ile karıştırılarak yemeklere eklenebilir.
Çay olarak kullanılır. Asya ülkelerinde, özellikle Japonya'da çay olarak kullanımı popülerdir.

Bunları Biliyor muydunuz?
Zerdeçalın diğer isimlerinin zerdeçöp, safran kökü, sarıboya, zerdeçav, hint safranı olduğunu. İlk kez Hindistan'da boya olarak kullanılmaya başlandığını ve hala verdiği sarı renkten dolayı boya elde etme amaçlı kullanıldığını. Eski zamanlarda turnusol kağıdı yerine zerdeçal kullanıldığını, Köri tozunun temel öğelerinden biri olduğunu, Zerdeçalın; zeytinyağı, karabiber ve pul biberle beraber tüketildiğinde emiliminin çok daha yüksek olduğunu, Çin tıbbında depresyon için doğal bir tedavi olarak kullanıldığını, Zerdeçal kokusunun iştah azalttığını ve kilo kontrolüne yardımcı olduğunu, Taze zerdeçalın yüksek miktarda antioksidan içerdiğini, Etkisinin E ve C vitaminlerinden daha güçlü olduğunu, böylelikle bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olduğunu, Zerdeçalın etken maddesinin, biyolojik olarak zerdeçala aktiflik kazandıran curcumin molekülü olduğunu ve zerdeçalın %30'unu curcumin oluşturduğunu, Zerdeçalın dolayısıyla curcuminin her türlü kanser hastalıkları, diyabet ve enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere 100'den fazla hastalığa iyi geldiğini, Karnabahar ile tüketildiği zaman prostat kanserini önlediği ve mevcut prostat kanseri büyümesini durdurmaya yardımcı olduğunu ve kanser hücrelerinin yayılmasını önlemeye yardımcı olduğunu, Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlattığını, Doğal bir ağrı kesici olduğunu ve kemoterapi ilaçlarının yan etkilerini azalttığını, Cilt yenilenmesine yardımcı olduğunu ve yaraların hızlı iyileşmesini sağladığını, ltihap giderici, Tansiyon düşürücü, Safra kesesi ve karaciğer rahatsızlıklarını giderici özellikleri olduğunu biliyor muydunuz?



"

Alıcı uygun koşulların sağlanması durumunda 14 (on dört) gün içinde, 444 1000'i arayarak Müşteri Hizmetlerinden iade sürecini başlatabilir.


Ürün iade ve değişim süreci hakkında detaylı bilgi için tıklayınız